ICONOS FINALES-TRAZADOS

Compravenda de vehicle històric

El venedor no es fa responsable de les avaries si es ven com a objecte de col·lecció sense ser apte ni poder circular.

Compravenda de vehicle històric

L'Audiència Provincial d'Astúries (AP) ha desestimat la demanda presentada pel comprador d'un camió de recollida clàssic contra la persona que l'havia venut, reclamant els 3.500 euros que li va costar reparar una sobtada pèrdua d'aigua que el va obligar a substituir el motor per continuar en funcionament.

 

Tot i que el defecte del motor era preexistent en el moment de la venda, l'AP entén que no es pot dir que hi hagi hagut una prestació diferent de la prevista ni un incompliment parcial de l'obligació de lliurament. Es tracta de la venda d'un vehicle de col·lecció, el valor del qual no rau en el seu rendiment, sinó en el seu component històric, que no es perd per una avaria.

 

El seu destí no és el seu ús com a mitjà de transport, sinó com a objecte decoratiu o col·leccionable, per al qual no és imprescindible que tingui capacitat de circulació, que no ha perdut un cop restaurat.

 

A més, el comprador sabia que el vehicle que adquiria tenia gairebé cinquanta anys i no era apte per a la conducció, ja que feia vint anys que no tenia la ITV, havent estat traslladat a remolc a un taller especialitzat, la qual cosa indica que era conscient que necessitava ser reparat com a part del procés de restauració.

 

Estem a la vostra disposició per defensar els vostres interessos en conflictes com els descrits, assessorant-vos per evitar possibles litigis o afrontar-los en les condicions òptimes.

Sol·licitud de contacte

Protecció de dades personals.

Responsable del tractament: CENTRE GESTIO I SERVEIS ACFIS, S.L.,
,

La finalitat del tractament de les seves dades és donar resposta a les seves consultes i/o sol- licituds d'informació, a partir del seu consentiment, que ens facilita en aportar les seves dades (article 6.1.a, RGPD).
Vostè pot fer valer els següents drets sobre les seves dades:

  • Dret d'informació, d'accés, de rectificació, d'oposició, de supressió ("a l'oblit"), de limitació del
    tractament, de portabilitat, de no ser objecte de decisions individuals automatitzades.
  • Recuerde que ejercitar sus derechos es gratuito. También puede usted presentar una reclamación ante la
    autoridad de control.

Vostè pot accedir a l'avís legal i a la informació completa aquí


Feu lliscar per activar el botó